Ευστράτιος Γ. Καβρουδάκης MD, MSc, IOC Dip Sp Ph

Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Τραυματιολόγος - Αθλητίατρος

I.O.C. Diploma in Sports Medicine

Master Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών-Οστεοπόρωση

Επιστημονικός Συνεργάτης Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιμελητής Κλινικής Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής Νοσοκομείου Metropolitan

 
Τηλ: 210 9841008
Κιν: 6973 729469
 
Τηλ: 210 9841008
Κιν: 6973 729469

Οι 10 συχνότεροι τραυματισμοί στο χορό | 10/09/2017

Οι τραυματισμοί μπορεί να είναι καταστροφικοί για την καριέρα ενός χορευτή, αλλά μπορείτε να μειώσετε την εμφάνισή τους ή να τους αποφύγετε - εάν γνωρίζετε τι πρέπει να προσέξετε. Για να μάθετε γιατί συμβαίνουν κάποιες βλάβες και τι μπορεί να γίνει για να αποφευχθεί η εμφάνιση τους, παρουσιάζουμε τις απόψεις μιας διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων καθώς και την άποψη του Ορθοπαιδικού Χειρουργού και Αθλητιάτρου κυρίου Καβρουδάκη Ευστράτιου.

Πρόληψη Συμβουλή: "Επιμηκύνετε τον λαιμό αντί να τον κατεβάζετε". "Μου αρέσει να χρησιμοποιώ την εικόνα των σιντριβανιών: μια μακρά, χαριτωμένη καμάρα".

 

Πρόληψη Συμβουλή: «Να γνωρίζετε τα πραγματικά ανατομικά στοιχεία της ωμικής ζώνης». "Μόλις οι μαθητές καταλάβουν ότι η ωμοπλάτη βρίσκεται πίσω τους, μπορούν να έχουν καλύτερη ανατομικά ευθυγραμμισμένη μηχανική."

Πρόληψη Συμβουλή: "Μου αρέσει να χρησιμοποιώ την εικόνα ενός ζωναριού για να αποκτήσει ο μαθητής μια πιο τρισδιάστατη αίσθηση του κοιλιακού τοιχώματός του". "Ή φανταστείτε τη λεκάνη σας σαν ένα μπολ με νερό. Η προσπάθεια να μην χύσετε το νερό θα βελτιώσει την δύναμη του κορμού σας".

Πρόληψη Συμβουλή: Ενισχύστε τους κατώτερους κοιλιακούς μύες και όλους τους πυελικούς σταθεροποιητές (απαγωγούς, προσαγωγούς, καμπτήρες ισχίου) και αποφύγετε την έξω στροφή στα πόδια, που καταπονεί τα γόνατα και τους γοφούς.

 

Πρόληψη Συμβουλή: "Το γόνατο είναι το θύμα μεταξύ του αστραγάλου και του ισχίου". "Η μυική ισχύς του κορμού, η ενδυνάμωση των απαγωγών μυών του ισχίου και η διάταση της λαγονοκνημιαίας ταινίας αποτελούν το κλείδί της λύσης".

 

Πρόληψη Συμβουλή: "Η ενδυνάμωση του κορμού είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία του γόνατος". "Μειώνει το βάρος στο γόνατο, οπότε δεν προσγειώνεστε με υπερβολική δύναμη".

 

Πρόληψη Συμβουλή: "προσπαθήστε να γυμνάσετε τις ποδικές καμάρες".

Πρόληψη Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε Thera-Bands όταν κάνετε tendus, βασική ευελιξία και ασκήσεις αντιστάσεων.

 

Πρόληψη Συμβουλή: "Χρησιμοποιήστε ένα Thera-Band για να κρατήσετε τον αστράγαλο ευέλικτο και δυνατό".

Πρόληψη Συμβουλή: αποκτήστε πλουραλισμό στις προπονήσεις σας και εστιάστε σε άλλους τύπους χορού μετά από υπερβολικό pointe ή demi pointe.

Πρόσφατα Άρθρα

Επικοινωνία

Ευστράτιος Καβρουδάκης (MD, MSc)

Καλυψούς 18, Παλαιό Φάληρο
ΤΚ: 17562
Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου
Δευτ.- Παρασκευή : 17:00-22:00

Newsletter

Παρακαλώ εισάγετε έγκυρο email
Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ