Ευστράτιος Γ. Καβρουδάκης MD, MSc, IOC Dip Sp Ph

Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Τραυματιολόγος - Αθλητίατρος

I.O.C. Diploma in Sports Medicine

Master Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών-Οστεοπόρωση

Επιστημονικός Συνεργάτης Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιμελητής Κλινικής Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής Νοσοκομείου Metropolitan

 
Τηλ: 210 9841008
Κιν: 6973 729469
 
Τηλ: 210 9841008
Κιν: 6973 729469

Σακίδια πλάτης (από σχολική σάκα μέχρι εκδρομικό σάκο) | 06/06/2015

Τα σακίδια είναι ένας πρακτικός και ασφαλής τρόπος μεταφοράς. Τα παιδιά και οι έφηβοι μεταφέρουν καθημερινά τα σχολικά τους βιβλία αλλά και οι λίγο μεγαλύτεροι που ασχολούνται με σπορ στη φύση όπως πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία ή ακόμη και στις καθημερινές μετακινήσεις τους εντός των «τειχών» ειδικά οι οδηγοί δικύκλων μεταφέρουν με αυτό τον τρόπο διάφορα πράγματα.

Τα σακίδια έχουν σχεδιαστεί για να διανέμουν το βάρος του φορτίου σε μερικές από τις πιο ισχυρές μυϊκές ομάδες του σώματος μας. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, αποτελούν έναν άριστο τρόπο μεταφοράς φορτίων.

Όταν τα σακίδια είναι πολύ βαριά ή δεν φοριούνται σωστά, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ειδικά στα παιδιά και τους εφήβους. Η λάθος χρήση τους προκαλεί τραυματισμό στους μύες και τις αρθρώσεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς πόνους στη πλάτη, τον αυχένα, τον ώμο καθώς και προβλήματα στη συνολική στάση του σώματος.

Παρά το γεγονός ότι η χρήση σακιδίων συνδέεται με προβλήματα στη στάση του σώματος, τα βαριά σακίδια δεν προκαλούν σκολίωση.

Οι ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές να βοηθήσουν τα παιδιά, τους νέους αλλά και τα μεγαλύτερα «παιδιά» να χρησιμοποιούν τα σακίδιά τους με ασφάλεια.

Διαλέξτε το σωστό σακίδιο

Όταν επιλέγετε σακίδιο ψάξτε για κάποιο που είναι κατάλληλο για το σωματικό μέγεθος αυτού που θα το φοράει. Επιπλέον ερευνήστε για μερικά από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Αποφυγή τραυματισμών

Για να αποφύγετε τους τραυματισμούς κατά τη χρήση ενός σακιδίου πλάτης κανετε τα εξής:

 

Συμβουλές για γονείς

Πηγή AAOS-OrthoInfo

Πρόσφατα Άρθρα

Επικοινωνία

Ευστράτιος Καβρουδάκης (MD, MSc)

Καλυψούς 18, Παλαιό Φάληρο
ΤΚ: 17562
Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου
Δευτ.- Παρασκευή : 17:00-22:00

Newsletter

Παρακαλώ εισάγετε έγκυρο email
Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ