Ευστράτιος Γ. Καβρουδάκης MD, MSc, IOC Dip Sp Ph

Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Τραυματιολόγος - Αθλητίατρος

I.O.C. Diploma in Sports Medicine

Master Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών-Οστεοπόρωση

Επιστημονικός Συνεργάτης Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιμελητής Κλινικής Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής Νοσοκομείου Metropolitan

 
Τηλ: 210 9841008
Κιν: 6973 729469
 
Τηλ: 210 9841008
Κιν: 6973 729469

Ενυδάτωση

Το νερό είναι το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό για τους αθλητές. Αποτελεί περίπου το 60% του βάρους του σώματος και είναι απαραίτητο για σχεδόν κάθε σωματική λειτουργία. Επειδή το σώμα σας δεν μπορεί να συνθέσει ή να αποθηκεύουν νερό, πρέπει να αντικαταστήσετε επαρκώς το νερό που χάνεται στα ούρα και τον ιδρώτα σας. Ο καθένας πρέπει να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερού κάθε μέρα και οι αθλητές χρειάζονται ακόμη περισσότερο. Για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του σώματός σας, πίνετε πολλά υγρά πριν, κατά και μετά τις αθλητικές δραστηριότητες ή την άσκηση. Όταν εργάζεστε ή αθλείστε σε εξωτερικό χώρο, ιδιαίτερα σε ζεστό κλίμα, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε την ποσότητα του νερού που χάνετε μέσω του ιδρώτα πίνοντας το ίδιο ποσό υγρού.

Τα περισσότερα αθλητικά ποτά θα πρέπει να αραιώνονται με περίπου 50% νερό!!!

Επειδή η δίψα δεν είναι ένας αξιόπιστος τρόπος για να καταλάβετε εάν χρειάζεστε νερό, φροντίστε να πίνετε ακόμα και αν δεν είστε διψασμένοι. Δεν θα αρχίσετε να αισθάνεστε διψασμένοι, μέχρι να έχετε ήδη χάσει περίπου το 2% του σωματικού σας βάρους. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να μειώσει την απόδοση σας. Επίσης, αν σταματήσετε να πίνετε νερό μόλις ικανοποιήσετε τη δίψα σας τότε θα λάβετε μόνο περίπου το ήμισυ του νερού που πραγματικά χρειάζεστε.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε επαρκώς ενυδατωμένοι:

 

Πρόσφατα Άρθρα

Επικοινωνία

Ευστράτιος Καβρουδάκης (MD, MSc)

Καλυψούς 18, Παλαιό Φάληρο
ΤΚ: 17562
Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου
Δευτ.- Παρασκευή : 17:00-22:00

Newsletter

Παρακαλώ εισάγετε έγκυρο email
Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ