Ευστράτιος Γ. Καβρουδάκης MD, MSc, IOC Dip Sp Ph

Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Τραυματιολόγος - Αθλητίατρος

I.O.C. Diploma in Sports Medicine

Master Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών-Οστεοπόρωση

Επιστημονικός Συνεργάτης Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιμελητής Κλινικής Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής Νοσοκομείου Metropolitan

 
Τηλ: 210 9841008
Κιν: 6973 729469

Σύνδρομο απιοειδούς μυός

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΙΟΕΙΔΟΥΣ ΜΥΟΣ (PIRIFORMIS SYNDROME). Mία αιτία ισχιαλγίας που συχνά διαφεύγει.

Το σύνδρομο αυτό προκαλείται από ερεθισμό του ισχιακού νεύρου λόγω της συμπίεσης του νεύρου στον γλουτό από τον  απιοειδή μύ. Τυπικά, ο πόνος του συνδρόμου απιοειδούς αυξάνεται με συστολή του απιοειδούς μυός (κατά την αθλητική δραστηριότητα - τρέξιμο & jogging), την παρατεταμένη καθιστική εργασία ή την άμεση πίεση που εφαρμόζεται στο μυ. Συχνά είναι αποτέλεσμα κάκωσης του μυός μετά από πτώση.

Ο πόνος στη περιοχή των γλουτών είναι το πιο κοινό σύμπτωμα & γιαυτό συσχετίζεται συχνά με την ισχιαλγία πού προέρχεται απο προβλήματα στήν μέση (ΟΜΣΣ). Το Σύνδρομο Απιοειδούς Μυός μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στο περπάτημα, λόγω του πόνου στο γλουτό και τα κάτω άκρα.

Το σύνδρομο απιοειδούς είναι μία από τις αιτίες της ισχιαλγίας. Αντιμετωπίζεται με ξεκούραση και μέτρα για τη μείωση της φλεγμονής των μυών και των τενόντων του. Σε επίμονα συμπτώματα, η περαιτέρω θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει τοπική έγχυση αναισθητικού και άλλων φάρμακων. Σπάνια, η χειρουργική επέμβαση εκτελείται για να ανακουφίσει την πίεση.

Πρόσφατα Άρθρα

Επικοινωνία

Ευστράτιος Καβρουδάκης (MD, MSc)

Καλυψούς 18, Παλαιό Φάληρο
ΤΚ: 17562
Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου
Δευτ.- Παρασκευή : 17:00-22:00

Newsletter

Παρακαλώ εισάγετε έγκυρο email
Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ