Ευστράτιος Γ. Καβρουδάκης MD, MSc, IOC Dip Sp Ph

Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Τραυματιολόγος - Αθλητίατρος

I.O.C. Diploma in Sports Medicine

Master Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών-Οστεοπόρωση

Επιστημονικός Συνεργάτης Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιμελητής Κλινικής Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής Νοσοκομείου Metropolitan

 
Τηλ: 210 9841008
Κιν: 6973 729469
 
Τηλ: 210 9841008
Κιν: 6973 729469

Παγωμένος ώμος

Η συμφυτική θυλακίτιδα του ώμου (παγωμένος ώμος) είναι μια γνωστή αιτία προοδευτικού πόνου και δυσκαμψίας της άρθρωσης του ώμου. Εμφανίζεται στο 2% του γενικού πληθυσμού, σε ηλικίες μεταξύ 40 και 60 ετών κυρίως στις γυναίκες.

Ο αρθρικός θύλακος παχαίνει και σφίγγει. Μέσα στην άρθρωση δημιουργούνται συμφύσεις από μπάντες πυκνού συνδετικού ιστού. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει λιγότερο αρθρικό υγρό στην άρθρωση.

Το σήμα κατατεθέν αυτής της κατάστασης είναι να μην μπορείτε να κινήσετε τον ώμο σας - είτε μόνοι σας ή με τη βοήθεια κάποιου άλλου .

Αναπτύσσεται σε τρία στάδια :

«Πάγωμα»

Σταδιακά εμφανίζεται ο πόνος. Καθώς ο πόνος επιδεινώνεται , ο ώμος σας χάνει το εύρος της κίνησης . Το «πάγωμα» συνήθως διαρκεί από 6 εβδομάδες έως 9 μήνες .

Παγωμένος ώμος

Ο πόνος υποχωρεί σταδιακά αλλά η ακαμψία παραμένει. Κατά τη διάρκεια των 4 έως 6 μηνών που διαρκεί αυτό το στάδιο οι καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να είναι πολύ δύσκολες .

«Ξεπάγωμα»

Η κίνηση της άρθρωσης σταδιακά βελτιώνεται από μόνη της. Η δύναμη και η κίνηση επιστρέφουν κοντά στο φυσιολογικό σε 6 μήνες με 2 χρόνια.

 

Αίτια

Τα αίτια του παγωμένου ώμου δεν είναι πλήρως γνωστά ακόμη. Συσχέτιση έχει βρεθεί με:

 

Θεραπεία

Ο παγωμένος ώμος γενικά βελτιώνεται από μόνος του με το πέρασμα του χρόνου αλλά μπορεί να χρειαστεί συνολικά μέχρι και 3 χρόνια. Ο στόχος της θεραπείας είναι ο έλεγχος του πόνου, η αποκατάσταση του εύρους κίνησης της άρθρωσης και η μυϊκή ενδυνάμωση.

Συντηρητική θεραπεία

Χειρουργική θεραπεία

Πρόσφατα Άρθρα

Επικοινωνία

Ευστράτιος Καβρουδάκης (MD, MSc)

Καλυψούς 18, Παλαιό Φάληρο
ΤΚ: 17562
Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου
Δευτ.- Παρασκευή : 17:00-22:00

Newsletter

Παρακαλώ εισάγετε έγκυρο email
Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ