Ευστράτιος Γ. Καβρουδάκης MD, MSc, IOC Dip Sp Ph

Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Τραυματιολόγος - Αθλητίατρος

I.O.C. Diploma in Sports Medicine

Master Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών-Οστεοπόρωση

Επιστημονικός Συνεργάτης Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιμελητής Κλινικής Ορθοπαιδικής και Αθλητικής Ορθοπαιδικής Νοσοκομείου Metropolitan

 
Τηλ: 210 9841008
Κιν: 6973 729469

Είσφρυση Όνυχος

Η λάθος περιποίηση των νυχιών του ποδιού μπορεί να προκαλέσει το νύχι να "μπει μέσα στο κρέας". Επιστημονικά η κατάσταση αυτή ονομάζεται είσφρυση όνυχος και αποτελεί μια πολύ συχνή επώδυνη κατάσταση ειδικά στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού η οποία συνήθως επιπλέκεται από μόλυνση. Η σωστή αντιμετώπιση και η επιμόρφωση του ασθενούς αποτελούν το κλειδί για την θεραπεία αλλά και για την αποφυγή των υποτροπών της νόσου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Οι ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη αποτελούν τη μόνη ομάδα ασθενών που θα πρέπει πάντα να ζητάει ιατρική βοήθεια ακόμη και με την υποψία της νόσου!!!!!

Παράγοντες κινδύνου

Οι κυριότεροι παράγοντες κινδύνου θεωρούνται:

 

Συμπτώματα

Αρχικά το δάκτυλο θα σκληρύνει, θα πρειστεί και θα κοκκινήσει στην πλευρά που το νύχι εισέρχεται μέσα στο δάκτυλο. Προοδευτικά ο πόνος θα αυξηθεί και ένα τμημα του νυχιού θα επικαλυφθεί από ένα κοκκιοματώδη (φλεγμονώδη) ιστό. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα εμφανιστεί και εκκροή πύου. 

 

Θεραπεία

Συντηρητική Θεραπεία

Η θεραπεία πρέπει να ξεκινάει άμεσα. Εάν η κατάσταση αντιμετωπισθεί έγκαιρα, πριν μολυνθεί, τότε η συντηρητική θεραπεία είναι αρκετή.

Εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση σε 2-3 ημέρες επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Χειρουργική Θεραπεία

Εάν η κατάσταση του νυχιού δεν βελτιώνεται ή εάν επιμολυνθεί και φλεγμαίνει τότε πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Το τμήμα του νυχιού που εισέρχεται μέσα στο δάκτυλο θα αφαιρεθεί με τοπικη αναισθησία και η λοίμωξη θα αντιμετωπισθεί. Η ανάρρωση είναι γρήγορη και η ανακούφηση από τον πόνο σχεδόν άμεση. Το νύχι θα ξαναμεγαλώσει κανονικά χωρίς προβλήματα.

Εάν χρειαστεί να αφαιρεθεί ολόκληρο το νύχι τότε υπαρχει κίνδυνος το νέο νύχι να είναι δύσμορφο. Το νέο νύχι ξαναμεγαλώνει πλήρως σε 3-4 μήνες.

Πρόσφατα Άρθρα

Επικοινωνία

Ευστράτιος Καβρουδάκης (MD, MSc)

Καλυψούς 18, Παλαιό Φάληρο
ΤΚ: 17562
Δέχεται κατόπιν ραντεβού

Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου
Δευτ.- Παρασκευή : 17:00-22:00

Newsletter

Παρακαλώ εισάγετε έγκυρο email
Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ